środa, 24 sierpnia 2011

Owies i winogrona

Płatki owsiane i rodzynki zalać wrzątkiem (ja zalałam wieczorem i zostawiłam na noc). Ugotować z niewielką ilością wody (ok. 5 minut). Winogrona obrać ze skórki i wyjąć pestki. Część zmiksować z płatkami, pozostałe pokroić na drobną kosteczkę.

Jak zwykle zrobiliśmy porcję dla mamy i dla Jasia. Ja do swojej, przyznaję bez bicia, dosypałam łyżeczkę brązowego cukru :)


7 komentarzy:

  1. Bić tu nikt nikogo nie będzie ;).

    OdpowiedzUsuń
  2. Mogą być zwykłe. Górskich pewnie nie trzeba by moczyć tak długo.

    OdpowiedzUsuń
  3. o cholercia..a ja je moczylam całą noc dziś.

    OdpowiedzUsuń
  4. oo i w ogole to od 10msc są...hm..na to juz nie spojrzalam..no to mam dylemat.

    OdpowiedzUsuń
  5. Płatki owsiane od 10.? :-o
    Ja już nie wiem na co patrzeć...

    OdpowiedzUsuń
  6. no gdzies tak wyczytalam ale..dalam wiesz, na sniadanko, bardzo smakowalo :)

    OdpowiedzUsuń