ciastka z płatków zbożowych:
2 filiżanki płatków owsianych i 0,5 filiżanki pestek dyni i słonecznika - podprażamy na suchej patelni, często mieszając, na złoty kolor. Mieszaninę studzimy.
Następnie bierzemy:
- jedno całe jajko (z hodowli naturalnych),
- 3 łyżki czubate mąki grahamki,
- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia,
- 0,5 łyżeczki startej laski wanilii,
- 0,5 filiżanki oliwy extra virgin lub innego „dobrego” oleju,
- 0,5 filiżanki zmielonych (np. w młynku do kawy) orzechów włoskich,
- 0,5 filiżanki sparzonych rodzynek oraz
- 0,5 filiżanki np. syropu buraczanego, słodu jęczmiennego lub ryżowego, syropu klonowego, miodu.
oraz inne naturalne słodkości na dziecisawazne.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz